مراحل تولید و بستهبندی عسل در کارخانههای تولید عسل
برای این که بتوانید بعد از تولید عسل فرآیند بسته بندی آن به بهترین شکل انجام شود به تجهیزاتی نیاز دارید که شما میتوانید با توجه به حجم تولیدی و بودجهی در نظر گرفته شده این کار را انجام دهید.
در ادامه به بررسی مراحل تولید و بسته بندی عسل خواهیم پرداخت.
سیستم جداسازی موم از عسل و مخزن ذخیره
در ابتدای کار نیاز است تا از دستگاه جداسازی موم از عسل استفاده کنید. این دستگاه کمک میکند تا عسل را از موم جدا کنید. (انتخاب این دستگاه کمک میکند تا عسل را با موم داخل دستگاه بریزید و دستگاه فرآیند جداسازی آن را انجام دهید.)
در گام بعدی نیاز است تا فرآیند تصفیه و استخراج عسل و جدا کردن کامل باقیمانده موم از عسل را انجام دهید.
برای تصفیه عسل از روش ته نشینی استفاده میشود. انجام این کار به این صورت است که عسل برای مدت زمان زیادی در یک مخزن بزرگ نگهداری میشود و بعد از آن حبابهای هوا از آن خارج میشوند. انجام این کار به ایجاد یک لایه کف مانند بر سطح عسل کمک میکند و در انتها میتوانید با ابزارهای مخصوص آنها را جدا کنید.
دستگاه شستشوی شیشه
پیش از این که فرایند مربوط به پرکردن عسل انجام شود نیاز است تا شستشو و ضدعفونی کردن شیشههای مد نظر شما انجام شود. شیشههای مد نظر شما از دستگاه شیشه شور و خشک کن عبور میکند و بعد از آن توسط دستگاه پرکن پر میشوند.
اپراتور دستگاه شیشهها را بر روی نوار دستگاه قرار میدهد و پس از عبور از دستگاه شیشهها شسته میشود و آماده پر شدن خواهند شد.
دستگاه پرکن تک نازل عسل
در مواردی که قرار است نسبت به راه اندازی خطوط بسته بندی عسل در حجم و اندازههای کم اقدام کنید میتوانید از دستگاه پرکن تک نازل عسل استفاده کنید. خاصیت چسبندگی عسل باعث شده است تا نیاز باشد دستگاه پرکن تک نازل دارای گرمکن و میکسر باشد. وجود این دو قطعه به این خاطر است که هنگام تزریق مواد سرد نشود و عملیات تزریق متوقف نشود.
دستگاه پرکن تک نازل به صورت پدالی و تایمردار طراحی و تولید میشوند. از نظر نوع کارکرد هم به این صورت است که دستگاه بدون نیاز به برق و فقط از طریق باد انجام میشود.
به طور کلی دستگاه پرکن تک نازل در حالت کلی امکان پر کردن از حجم ۵۰ گرم تا ۲ لیتر را دارا میباشد و برای پرکردن عسل عموما از ۲۵۰ گرم تا ۱ کیلو گرم امکان استفاده از آن وجود دارد.
مراحل مختلف در خط تولید و بسته بندی عسل
جداسازی از موم
نیاز است تا عسل از موم جدا شود. برای این که بتوانید از عسل داخل هر سلول استفاده کنید میتوانید از این مومها لایه نازک مومی شکل را که مانند سرپوش روی هر سلول قرار دهید تا آن را جدا کنید.
زمانی که این لایهها برداشته شوند شما میتوانید عسل را از موم اصلی خارج کنید. بهتر است برای انجام این کار از یک دستگاه جدا کننده استفاده کنید.
استخراج عسل
نیاز است تا شانههای موم داخل استخراج کننده قرار بگیرد تا به وسیلهی نیروی گریز از مرکز کاملا فشرده شده و عسل از موم جدا شود.
فیلتر کردن
حال زمانی که به این مرحله برسید هر نوع باقی مانده از موم زنبور عسل و هر ناخالصی که به جا مانده را جمع آوری و شما میتوانید عسل را کاملاً پاک در اختیار مشتریان قرار دهید.
در مخزن رسوب عسل رسوب میکند و هوا به صورت حبابهای کوچک بر روی سطح آن تشکیل یک لایه از کف را میدهند که در پایان این فرآیند حذف میشود. عبور کردن از صافی در نظر گرفته شده جایگزینی بر عمل ته نشین شدن میباشد.
رطوبت گیری
میزان رطوبت عسل نشان دهندهی کیفیت آن میباشد و میتواند بر روی مدت زمان نگهداری و خصوصیتهای فرآیند آن تاثیر گذار باشد. انجام فرایند رطوبتگیری از طریق دستگاه هایی انجام میشود که در آنها عسل به صورت مداوم در معرض یک رطوبت گیر قدرتمند قرار میگیرد تا نسبت به کاهش سریع رطوبت نسبی با استفاده از گرما انجام شود.
بسته بندی
زمانی که عسل از طریق حذف هوای اضافه تمیز میشود میتوانید آن را به مخازن در نظر گرفته شده برای ذخیره سازی و نگهداری منتقل کنید. حال میتوانید ریختن عسل را در بطریهای مورد نظر خود انجام دهید. انجام این کار از طریق دستگاههای پرکن عسل صنعتی مخصوص انجام میشود و بعد از آن به بخش بسته بندی نهایی ارسال میشود.
نیاز است تا دستگاهها و تجهیزات مورد نیاز خطوط بسته بندی عسل به صورت دورهای بررسی شود؟
در صورتی که تجهیزات مورد نیاز خریداری شده دارای گارانتی و خدمات پس از فروش باشند میتوانید در طول مدت زمان در نظر گرفته شده برای گارانتی محصول از خدمات تعمیرات و پشتیبانی در نظر گرفته شده استفاده کنید و با کنترل و بازرسی دورهای در فواصل زمانی مشخص میتوانید از ایجاد مشکلات جدی جلوگیری کنید.
آیا میتوان نسبت به ارتقاء خط بسته بندی عسل اقدام کرد؟
بله، این مورد در صورتی که قرار است کسبوکار خود را توسعه دهید وجود دارد.
تجهیزات مورد نیاز برای بسته بندی عسل
انتخاب مدل درست دستگاه بستهبندی عسل با توجه به نوع محصول انجام میشود و شما میتوانید از این طریق عسل را در ظروف و بسته بندیهای مد نظر خود بریزید و برای فروش و یا ذخیره سازی آماده کنید.
از تجهیزات مورد نیاز برای بستهبندی عسل میتوان به دستگاه پلمپ ظرف عسل، دستگاه شیرینگ لیبل، دستگاه پرکن قاشقی عسل، دستگاه ظرف گذار، فویلگذار، دستگاه تاریخ زن، مخزن گرمکن و… اشاره کرد.
انواع دستگاه پرکن عسل
دستگاه پرکن عسل در دو مدل اتوماتیک و نیمهاتوماتیک طراحی و تولید میشوند. در صورتی که قصد انتخاب مدل نیمه اتومات را دارید باید بگوییم که در بیشتر موارد به صورت رومیزی و دارای مخزن دوجداره با گرمکننده میباشند. حداکثر ظرفیت پرکردن این مدلها ۵۰۰ کیلو در روز میباشد.
در مواردی که مدلهای تمام اتوماتیک را برای خرید انتخاب کنید میتوانید از قابلیت اتصال ورودی دستگاه به سینی ترافیک، امکان اتصال مستقیم پرکن به دستگاه درب بند اتوماتیک و اجرای مراحل بدون دخالت اپراتور استفاده کنید.
دستگاه درب بند ظروف
برای این که در مورد بستن درب ظروف در خط بستهبندی عسل با مشکل روبرو نشوید میتوانید از دستگاههای درب بند دستی یا اتوماتیک استفاده کنید. مدلهای نیمهاتوماتیک در بیشتر موارد به صورت رومیزی یا دستی و حداکثر سرعت آن برای بستن درب ۸۰۰ عدد ظرف در ساعت است. (برای انجام کار نیاز به نیروی انسانی دارد.)
در مدلهای اتوماتیک که هم نیازی به اپراتور ندارند به دستگاه پرکن متصل میشوند و میتوانند ظروف را با سرعتهای ۱۰۰۰ تا ۶۰۰۰ عدد در ساعت به نوع دستگاه درب بندی کنند.
دستگاه لیبل زن
دستگاه لیبل چسبان در دو مدل طراحی و تولید میشوند: 1- لیبلزن اتوماتیک حرارتی 2- لیبلزن پشت چسبدار
در صورتی که مدل اتوماتیک را انتخاب کرده باشید محصولات را به صورت یکنواخت به سمت دستگاه لیبل زن اتوماتیک منتقل و لیبلها به صورت اتوماتیک بر روی محصولات چسبانده میشوند. انتخاب این مدل برای انواع ظروف گرد و تخت گزینه ی مناسبی میباشد.
دستگاه جت پرینتر
در صورتی که قصد ثبت اطلاعات مختلف اعم از قیمت، تاریخ، و سری ساخت را دارید میتوانید از دستگاه جت پرینتر استفاده کنید. از نظر نوع عملکرد به صورت دستی و اتوماتیک هستند و میتوانند اطلاعات مختلف را بر روی بدنه محصول چاپ کنند.
استفاده از این دستگاه برای محصولات غذایی مسئلهی مهمی محسوب میشود و علت این کار به این خاطر است که چاپ این اطلاعات میتواند نشانهای از مرغوبیت کالای شما باشد.
بسته بندی شیرینگ پک (بسته بندی نهایی )
در انتهای کار بعد از انجام تمام کارهای مربوط به بستهبندی از دستگاه شیرینگ پک برای بستهبندی محصولات استفاده میشود. طراحی این دستگاه به گونهای میباشد که شما میتوانید از یک نوع نایلون شفاف کنید تا پس از بستهبندی بتوانید محصولات داخل بستهبندی را به راحتی ببینید. امکان استفاده از این دستگاه در کارخانههای تولید مواد بهداشتی، مایعات، نوشیدنیها، و مواد غذایی و... وجود دارد.
انتخاب چه نوع ظروفی برای بسته بندی عسل مناسب است؟
در مورد ظروف انتخابی باید بگوییم که امکان انتخاب ظروف شیشه ای، پلاستیک و فلز وجود دارد. میتوانید با توجه به نیاز خود یکی از مدلها را انتخاب کنید.
اطلاعاتی که باید روی برچسب عسل درج شود، کدامند؟
اطلاعات مختلف اعم از نام برند، نوع عسل، تاریخ انقضا، وزن خالص، اطلاعات مربوط به مواد تشکیل دهنده و اطلاعات تماس بر روی برچسب زده میشود.