X

صفر تا صد راه اندازی خط تولید مربا

09124488011 مدیر فنی و فروش
چگونگی راه اندازی خط تولید مربا

خط تولید مربا از تجهیزات مورد نیاز در خطوط تولید مواد غذایی می‌باشد که در مدل‌های مختلف طراحی و تولید می‌شوند. برای این که این بتوانید با توجه به نوع کسب و کار خود و با استفاده از بهترین تجهیزات خطوط تولید کارخانه خود را راه اندازی کنید در این بخش قصد داریم به بررسی موارد مهم در این مورد بپردازیم.

برای این که در بتوانید مربا تولید شده را در بسته بندی کنید نیاز است تا در ظروف دربسته نگهداری و برای مدت زمان طولانی‌تری سالم باقی بماند.

ماشین سازی خدری
ماشین سازی خدری

راه اندازی خط تولید مربا

مربا یکی از محبوب ترین خوراکی‌هایی است که امروزه افراد زیادی در هنگام صبحانه از آن استفاده می‌کنند. مربا به دلیل محبوبیت زیاد بسیاری از شرکت‌ها به دنبال تولید انبوه مربا در مزه‌های مختلف هستند. ما در این سایت تمامی مراحل راه اندازی خط تولید مربا را برای شما می‌گوییم با ما تا انتهای این مقاله همراه باشید.

مربا از پختن انواع شربت‌ها یا میوه‌ها به دست می‌آید و این محصول بعد از تولید در ظرف‌های شیشه ای یا پلاستیکی نگهداری می‌شود. بسیاری از افراد در هنگام درست کردن مربا از پکتین عسل استفاده می‌کنند.

هزینه راه اندازی خط تولید مربا

هزینه‌های مربوط به راه‌اندازی خط تولید مربا با توجه به پارامترهای مختلف اعم از میزان تولید شما و نیاز شما به ماشین آلات صنعتی تعیین می‌شود. اگر قصد خرید تجهیزات صنعتی برای راه‌اندازی کسب و کار خود را دارید ماشین سازی خدری در زمینه‌ی فروش انواع ماشین‌آلات صنعتی در حال فعالیت می‌باشد و محصولات خود را با قیمت مناسب به بازار عرضه کرده است.

انواع خط تولید انواع مربا

خط تولید انواع مربا می‌تواند به صورت اتوماتیک و نیمه اتوماتیک باشد. در صورتی که مدل‌های اتوماتیک انتخاب شده باشد دستگاه‌ها دارای تنظیمات پیشرفته‌ای می‌باشند و شما می‌توانید آن‌ها را طبق برنامه‌ریزی‌های از پیش تعیین شده مدیریت و کنترل کنید. انتخاب این مدل گزینه‌ی مناسبی برای کارخانه‌های بزرگ با چندین نوع محصول می‌باشد.

در صورتی که مدل نیمه اتوماتیک انتخاب شده باشد در برخی از مدل‌ها به صورت دستی کار می‌کنند و نیرونی انسانی در انجام فرآیند به شما کمک می‌کند. هزینه‌های مربوط به راه اندازی این خطوط تولیدی کمتر می‌باشد ولی در عوض باید هزینه‌ی بیشتری را برای نیروی انسانی پرداخت کنید.

پس به طور کلی می‌توان گفت که خطوط تولید انواع مربا با توجه به نوع محصول، شیوه‌های پخت مربا، تعداد محصولات، نوع دستگاه‌ها و شیوه چینش و فرمولاسیون مربا متفاوت می‌باشد. 

اجزا و دستگاه های مورد نیاز برای خط تولید انواع مربا

شما می‌توانید از طریق راه اندازی خط تولید انواع مربا سود قابل توجهی را بدست بیاورید. ولی برای انجام این کار نیاز به سرمایه‌گذاری در این خط تولید دارید. اگر می‌خواهید در مورد اجزا و دستگاه‌های خط تولید انواع مربا اطلاعات کافی داشته باشید در این بخش به معرفی تجهیزات و دستگاه مورد نیاز برای راه اندازی این خط تولید خواهیم پرداخت. 

  • واحد جداسازی ضایعات از میوه‌های سالم
  • دستگاه سورتینگ
  • وان شستشو
  • دستگاه خلال کن یا خرد کن
  • سکوی پخت
  • پمپ انتقال میوه‌های تکه تکه شده به سمت دستگاه پر کن
  • میز کار
  • دستگاه لیبل زنی و جت پرینتر
  • دستگاه شیرینگ و بسته بندی
  • واحد بازرسی، توزین و بسته‌بندی
  • دستگاه شستشو و استریلیزاسیون شیشه‌ها
  • شوت انتقال
  • دستگاه پوست کن میوه
  • دستگاه دم‌گیر میوه
  • دستگاه هسته جدا کن
  • دستگاه خردکن برای تولید مارمالاد
  • تونل خشک کن
  • خط انتقال ظروف بسته بندی
  • شوت برگردان ظروف بسته بندی
  • فیلتر اتومات پیستونی
  • وان آماده‌سازی

فضای مورد نیاز برای راه‌اندازی خط تولید مربا چقدر است؟

فضای در نظر گرفته شده برای راه‌اندازی خط تولید مربا برای کارگاه‌های کوچک با ظرفیت کم از ۵۰ متر و برای ظرفیت‌های بالاتر از ۱۰۰ متر به بالا می‌باشد.

سرمایه مورد نیاز برای راه‌اندازی خط تولید مربا چقدر باید باشد؟

سرمایه مورد نیاز برای راه‌اندازی خطوط بسته‌بندی با توجه به نوع تجهیزات و ماشین آلات (اتومات یا نیمه اتوماتیک بودن) و ظرفیت تولید متفاوت می‌باشد. 

ماشین‌آلات و دستگاه‌های خط تولید مربا 

در این بخش به بررسی انواع ماشین‌آلات و دستگاه‌های خط تولید مربا خواهیم پرداخت تا با ویژگی‌های آن‌ها آشنا شوید.

دستگاه شستشوی میوه

از دستگاه شستشوی میوه برای تمیزکردن و میکروب‌زدایی انواع میوه‌ها استفاده می‌شود. طراحی این دستگاه به گونه‌ای می‌باشد که در آن یک سیستم جریان آب بسیار قدرتمند و یک سیستم خشک‌کن بادی در نظر گرفته شده است. در برخی از موارد هم یک سیستم ضدعفونی‌کننده میوه در نظر گرفته شده است که می‌تواند حجم قابل توجهی از میوه‌ها را کاملا ضدعفونی کند.

محل قرارگیری این دستگاه در ابتدای خط تولید شیشه مربا می‌باشد و با کمک جریان آب و شوینده‌های مخصوص میوه می‌توانید میکروب و آلودگی‌های ناشی از گردوغبار را کاملا از سطوح میوه‌ها پاک‌سازی و ضدعفونی کنید.

دستگاه اسلایسر میوه

دستگاه اسلایسر میوه یکی دیگر از تجهیزات مورد نیاز در خط تولید مربا صنعتی و خانگی می‌باشد و موظف است در زمینه‌ی خرد کردن انواع میوه‌ها به شما کمک کند.

این دستگاه دارای تیغه‌های تیز و برنده‌ای می‌باشد و کمک می‌کند تا بتوانید حجم بالایی از انواع میوه‌ها را در مدت زمانی کوتاهی به صورت کاملا خرد و یکدست کنید.

دستگاه آسیاب مربا

دستگاه آسیاب برای برش زدن میوه‌ها مورد استفاده قرار می‌گیرند و آسیاب‌کردن آن‌ها و بعد مخلوط کردن آن‌ها با سرعت بالایی انجام می‌شود.

فرآیند آسیاب کردن میوه‌ها توسط دو چرخ دنده انجام می‌شود. 1- چرخ‌دنده‌ ثابت 2- چرخ‌ دنده دیگر با سرعت بالایی می‌چرخد.

مکانیزم در نظر گرفته شده به گونه‌ای می‌باشد که میوه‌ها کاملا خرد و آسیاب می‌شوند.

دیگ پخت مربا

دیگ پخت مربا گزینه‌ی مناسبی برای استفاده در رستوران‌ها، کترینگ‌ها، هتل‌‌ها و… می‌باشد. از نظر طراحی به شکل نیمه کروی هستند و جنس بدنه آن‌ها از استیل ضد زنگ می‌باشد. مدل صنعتی این دیگ‌ها به عنوان یکی از دستگاه‌های ضروری خط تولید انواع مربا محسوب می‌شوند.

همزن صنعتی

همزن در نظر گرفته شده برای مخلوط کردن و یکدست کردن مواد تشکیل‌دهنده انواع مرباها می‌باشد. این همزن‌ها کمک می‌کنند تا حجم قابل توجهی از مواد تشکیل‌دهنده مربا در مدت زمان کوتاهی با یکدیگر مخلوط شوند.

دستگاه هموژنایزر

دستگاه هموژنایزر نوعی میکسر و موظف به مخلوط کردن مواد غیر همگن با یکدیگر می‌باشد. در برخی از موارد ممکن است برای مخلوط کردن مواد غیر همگن با یکدیگر مانند مواد جامد و مایع مورد استفاده قرار بگیرد.

دستگاه پرکن قوطی و شیشه

دستگاه پرکن قوطی و شیشه جزو دستگاه‌هایی می‌باشد که می‌توانید در تولید دیگر مواد خوراکی از آن استفاده کنید ولی با توجه به نوع ماده خوراکی، تجهیزات این دستگاه‌ها متفاوت هستند.

امکان نصب توزین دیجیتال بر روی انواع مختلف دستگاه پرکن وجود دارد.

دستگاه بسته‌بندی مربا

دستگاه بسته‌بندی مربا با توجه به نوع بسته‌بندی مرباجات (ظروف شیشه‌ای و یا ظروف پلاستیکی) متفاوت هستند. از دیگر تجهیزات مورد نیاز که ممکن است نیاز باشد می توان به سیستم درج تاریخ، سیستم لیبل‌زن، سیستم درج قیمت و… اشاره کرد.

راه اندازی خط تولید مربا چه مزایایی را به همراه دارد؟

بهینه‌سازی خط تولید مربا جهت بهبود عملکرد و کارایی خط تولید مربا در نظر گرفته شده است و مزایایی که در ادامه به آن ها اشاره می‌کنیم را در پی خواهد داشت.

  • افزایش بهره‌وری: بهینه‌سازی فرآیندهای تولید مربا اعم از خمیرزنی، آبگیری، و بسته‌بندی می‌تواند به افزایش تولید در مدت زمان مشخص کمک کند. وجود این روند افزایشی به دستیابی به سطح تقاضای بازار و جلب مشتریان کمک می‌کند.
  • کاهش هدررفت: شما می‌توانید با جلوگیری از هدررفت مواد اولیه، مصرف انرژی و زمان را کاهش داده و به صرفه‌جویی در هزینه‌ها و استفاده بهینه از منابع کمک کنید.
  • کاهش هزینه‌هاصرفه‌جویی در مصرف مواد اولیه به کاهش مصرف انرژی و بهبود مدیریت نیروی کار کمک می‌کند.
  • بهبود کیفیت محصول: منجر به افزایش رضایت مشتریان و ارتقاء تصویر برند خواهد شد.

مراحل راه اندازی خط تولید مربا

بعد از خرید این دستگاه وقت آن رسیده است که مراحل تولید مربا را برای شما بگوییم.

مراحل راه اندازی خط تولید مربا

آماده سازی مواد اولیه

در این مرحله شما باید عملیات مختلفی از جمله سورتینگ، شست و شوی شیشه و میوه ها، هسته گیری، پوست گیری میوه ها، خرد کردن و خلال کردن میوه ها را انجام دهید هر کدام از این کار ها هم میتواند به صورت دستی و هم میتواند به صورت مکانیکی باشد.

تولید شربت

بعد از انجام آماده سازی مواد اولیه تمامی میوه ها را داخل دیگ های صنعتی بریزید و میتوان شکر را به طور مستقیم به داخل دیگ پخت میوه بریزید اما ما به شما پیشنهاد میکنیم که ابتدا شکر را در آب جوش حل کنید و بعد از صاف کردن شربت ، آن را به دیگ اضافه میکنید.

پختن محصول

پختن محصول به دو روش انجام میشود که شامل:

  • پختن در دیگ های روباز: یکی از روش سنتی و قدیمی، پختن در دیگ های روباز است که البته هنوزم بسیاری از افراد از این روش استفاده میکنند. در این روش دمای محصول به 100-105 درجه سانتی گراد میرسد به همین خاطر باعث ایجاد طعم و مزه خاصی میشود.
  • پختن تحت خلا: در این روش دمای محصول به 60-50 درجه سانتی گراد و خلا 540 الی 640 میلی متر جیوه انجام میگیرد. در این روش تغییر طعم کم تر حس میشود و از سوی دیگر رنگ محصول تغییر نمیکند. شما میتوانید برای پختن محصول از هر روشی که میخواهید انجام دهید.

پرکردن مربا در ظرف مخصوص

پرکردن مربا درون ظرف های مخصوص توسط پرکن مایعات انجام میشود. پرکن مایعایت انواع مختلفی دارد ولی از آنجایی که مربا مایع غلیط است شما باید دستگاه پرکن سیلندر پیستونی پرکن مایعات غلیظ) خریداری کنید. شما میتوانید برای خرید پرکن مربا با شرکت ماشین سازی خدری تماس بگیرید و با مشاوران ما صحبت کنید.

پرکردن مربا در ظرف مخصوص

درب بندی

شما در این مرحله هم میتوانید افرادی را برای درب بندی استخدام کنید و هم میتوانید با خرید دستگاه درب بند این کار را انجام دهید.

پاستوریزه کردن محصولات

اگر در هنگام پخت مربا دمای آن 185 درجه فارنهایت یا 85 درجه سانتی گراد  کمتر بود شما باید عمل پاستوریزاسیون را انجام دهید. برای پاستوریزاسیون مربا، باید از دمای 195 درجه فارنهایت استفاده شود.

خنک کردن شیشه های مربا

به دلیل اینکه بعد از پخت مربا سریع به داخل شیشه ها ریخته میشود برای خنک کردن شیشه های مربا از زیر دوش ها عبور میدهند اما این آب باید طوری باشد که شیشه ها با گرم و سرد شدن نشکند پس حواستان به دمای آب باشد.

بسته بندی شیشه های مربا

بعد از انجام تمامی مراحل های بالا وقت آن رسیده که محصولات خود را بسته بندی کنید. بسته بندی یکی از مراحل مهم در صنایع غذایی است. شیشه های مربا بعد از خنک شدن وارد ایستگاه بازرسی چشمی میشوند. برچسب زنی، شیرینگ  پک، آخرین مراحل مربا سازی در کارخانه ها است.



امتیاز شما به این مطلب چقدر است؟


ارسال نظر درباره این موضوع

Loading...
(اختیاری)
تماس بگیرید