پرکن مایعات یکی از پر کاربرد ترین تجهیزات در کارخانه صنعتی به شمار می رود، نحوه ی عملکرد دستگاه پر کن مایعات بدین گونه است که انواع مایعات را با سرعت، دقت و بدون دردسر، در ظروف مخصوص میریزد. هر یک از مدل های انواع دستگاه پر کن مایعات برای هدف های متفاوتی طراحی شده است و آشنایی با نحوه ی کار با دستگاه، الزامی می باشد. در دسته بندی دستگاه پرکن مایعات، مواردی مثل نوع ماده، نحوه کار کرد خود دستگاه و ... هستند که باید لحاظ شود.
دستگاه پر کن مایعات چیست؟ چه کاربری دارد؟
مایعات مختلف به منظور ریخته شدن در ظروف و بطری ها نیازمند روشی هست که ضمن داشتن دقت و سرعت عمل، مکانیزم موثر، ساده و بدون درد سری داشته باشند. یکی از مهم ترین نیازهای خطوط تولید در زمان بسته بندی ریختن مایعات در ظروف و بطریها می باشد که توسط پر کن مایعات صنعتی، بسته بندی بدون دردسر با دقت بالا انجام می شود.
انواع دستگاه پر کن مایعات
-
دستگاه پر کن مایعات غلیظ
پرکن مایعات غلیظ به صورت پمپی، ثقلی و پیستونی عمل میکند و در دو نوع تمام اتومات و نیمه اتومات وجود دارد این دستگاه برای صنایع بسته بندی مخصوصا پرکن عسل به کار میرود و دارای گارانتی و خدمات پس از فروش نیز میباشد. پرکن مایعات غلیظ برای مایعاتی که دارای چگالی بالا یا غلظت هستند، از پرکن مایعات غلیظ استفاده میشود. تفاوت آن با نوع دیگر به علت عدم استفاده از نیروی جاذبه برای عملیات تزریق است. از نمونه مایعات غلیظ میتوان: ژل خوراکی ، انواع شربتهای غلیظ ، کنسانترهها و روغن های گوناگون مثل پرکن گریس را نام برد.
-
دستگاه پر کن مایعات رقیق
پرکن مایعات رقیق برای بسته بندی موادی مانند آب معدنی، آب میوه و … که گرانروی آنها کم است و به اصطلاح رقیقاند، مناسب است. ویسکوزیته اینگونه مایعات پایین است و بسیار روان حرکت میکنند و به همین علت میتوان از وزن خود مواد جهت عملیات تزریق استفاده کرد. از مایعات رقیق میتوان محلول های ضدعفونی ، آب معدنی ، نوشابهها، پرکن ادکلن و بسیاری از محصولات دیگر را نام برد.
-
دستگاه پر کن مایعات اتومات
پرکن مایعات اتومات به منظور پر نمودن انواع ظروف و بطری های گوناگون از تمام مایعات، اعم از مایعات خوراکی یا غیر خوراکی با سرعت بالا در کارخانجات صنعتی مورد کاربرد واقع می شود.دستگاه پرکن اتوماتیک را با نوار نقاله و دربندی تجهیز مینماید تا بسته بندی مایعات با حداقل نیروی انسانی تا مرحله لیبل زنی انجام پذیرد.
-
دستگاه پر کن مایعات نیمه اتومات
پرکن مایعات نیمه اتومات برای کسب و کارهای کوچک کاربرد دارد و یک انتخاب هوشمندانه ای است. اغلب مراحل بسته بندی در این دستگاهها خودکار است ولی بعضی از اعمال آن دستی است و باعث کند شدن فرآیند بسته بندی میشود. نوع نیمه اتومات، مخصوص پرکردن مایعات رقیق مثل آب و عرقیجات گیاهی و ... استفاده میشود. در دستگاه پرکن مایعات ثقلی نیمه اتوماتیک پرکن فشار تزریق در داخل بطری ها از طریق وزن مواد که مکانیزم آن ثقل نامیده می شود انجام می گیرید.
نکات مهم خرید دستگاه پرکن مایعات
در زمان خرید دستگاه پر کن مایعات علاوه بر در نظر گرفتن بودجه، باید موارد دیگری را هم مد نظر قرار دهید که در ادامه به آن ها خواهیم پرداخت.
- غلظت محصول: انتخاب دستگاه پرکن مایعات باید با توجه به نوع مایعی که قرار است بسته بندی شود، صورت بگیرد.
- محصولات گازدار: پر کردن محصولات گازدار مثل نوشابه، آب گازدار و دوغ نیازمند تکنیک خاصی است. این مایعات با دستگاههای پر کن مبتنی بر فشار در بطریها بسته بندی میشوند.
- ظروف مایعات: اینکه شکل ظاهری ظرفی که قرار است با مایع پر شود چگونه است، در انتخاب دستگاه پر کن مایعات تاثیر گذار است. همچنین جنس ظرف مصرفی نیز در انتخاب دستگاه تاثیر میگذارد.
- حجم تولید روزانه: دستگاهها معمولا حجم مشخصی از مایعات را در زمان مشخص بسته بندی میکنند. دستگاههای کوچک گنجایش کمی دارند و مقدار تولیدشان بر اساس تعداد بطری در ساعت نسبت به دستگاههای بزرگتر کم است. دستگاه پر کن مایعات در اندازه کوچک شاید برای کسب و کارهای نوپا مناسب باشد، اما پس از رشد کسب و کار ممکن است پاسخگوی نیاز شما نباشد.
ویژگی دستگاه پرکن مایعات
- دارای نوار نقاله (کانوایر) از طول یک تا چهار متر بسته به درخواست و نوع محصول مشتری
- به دلیل دقت فنی و مهندسی در ماشینکاری و قطعه سازی نازل هال بدون چکه می باشند ولی بر اساس درخواست مشتری می توانند دارای سیستم چکه گیر با پمپ برگشت به مخزن باشد.
- سیستم عملکرد دستگاه های پر کن مایعات به صورت پنوماتیک و الکترومکانیک با کمک تابلو برق می باشد.
- در صورت سفارش سیستم مجهز به (PLC) پی ال سی و اچ ام آی (HMI) است.
- این نوع پرکن ها معمولا بدون نیاز به قطعات تعویضی قابلیت پرکردن انواع ظروف را دارند.
- دقت زیاد در پرکردن از ویژگی های دستگاه پر کن مایعات است.
- تعین حجم تزریق ساده و دقیق است.
- در مواردی که در اثر پر کردن احتمال کف کردن وجود دارد، نازلها بصورت اتوماتیک از پایین به بالا ظروف را پر میکنند.
- جنس ظرف pet و پلاستیکی یا شیشه ای تاثیری در نوع پرکن ندارد.
- ظرفیت پرکردن مایعات بسته به ظرف آن متفاوت میباشد ولی با استفاده از دستگاه پرکن مایعات این شرکت امکان پر کردن از 0.1 سی سی تا 200 لیتر وجود دارد.
- رده مصرفی برق موتورهای دستگاه پرکن رده انرژی B است.
- جنس بدنه از استنلس استیل و متناسب با مواد غذایی می باشد.
- جنس نوار نقاله پلی آمید یا استنلس استیل می باشد.
- ظرفیت از 400 ظرف تا 6000 ظرف در ساعت متفاوت است.
- در ساخت ماشین پرکن مایعات بسته به کاربرد استاندارهای دارویی GMP و غذایی HACCP رعایت میشود.
- وسایل برقی مصرف شده در دستگاه پر کن مایعات از بهترین انواع موجود در بازار ایران و دارای گارانتی یکساله می باشند.
-
مهم ترین کاربرد دستگاه پرکن چیست؟
انواع دستگاه های پر کن برای مواد جامد، مایع و پودری طراحی و تولید شده اند که در خط بسته بندی این محصولات استفاده می شوند.
-
انواع دستگاه پرکن مایعات کدام اند؟
- پرکن مایعات دستی
- پرکن مایعات تمام اتومات
- پرکن مایعات تمام اتومات
-
مصرف برق دستگاه پرکن مایعات چیست؟
رده مصرفی برق موتورهای دستگاه پرکن رده انرژی B است.